Thursday, July 28, 2011

COOKING CLASS AT KOREA PLAZA

Tarikh: 26/7/11 (2-4pm)
Cooking class ni semamangnya FOC, so sesiapa pun boleh join. Tapi kena la bagi nama dulu pada urusetia Korean Plaza tu. Bagusnya orang Korea ni..sempat lagi nak pikir buat benda-benda macam ni. hehe..
View dari tempat duduk peserta yang datang lambat macam aku. If tak nampak, boleh tengok pada skin besaq depan tu.

 Kimchi versi kubis. 

 Kimchi versi lobak putih.(Rasa Kimchi kubis lagi sedap daripada lobak..)

Wah! Sedapnya...ni lah Japchae. Rasa noodle tu cam ala su'un. Mee tu diperbuat daripada potato starch.
Renyah cket la nak buat ni..tapi bahan memang simple ja.

 Ini portion yang aku dapat, tapi don't worry sebab boleh tambah..hehe

Posing sketttt~

Muka Ami yang excited tak hengat macam dah sampai Korea

Secara overallnya, coking class ni memang bagus untuk sesiapa yang minat masak-masak ni or just setakat nak isi masa dengan buat aktiviti yang lain dari yang lain. Korea plaza ni adalah tempat untuk promosikan Korea kepada local people. Macam-macam lagi aktiviti yang ada disitu termasuklah kelas bahasa,pameran dan jugak info tentang tempat-tempat menarik kat Korea. Sesiapa yang nak pegi Korea, boleh la singgah di Plaza Korea dulu, sebab diaorang ada tawarkan pass untuk public transport secara percuma untuk masa yang terhad. Untuk lebih info, better googlekan ja 'Plaza Korea'. 

Photobucket