Friday, July 16, 2010

THE VAMPIRE DIARIES

ah..sapa penah tengok crita ni kat tv..best kan? sekali tengok..hati trus terpikat..ahahaha. ada banyak sebab anda perlu tengok crita ni. Sebab yang paling utama, hero n heroin dalam siri ni memang super handsome and cantik. then, jalan cerita pun best..rasa misteri2 gitu. Bila dah tgk skali, mesti tertunggu2 next week punya cerita... Kalo tengok crita ni, mesti asik terpandang muka ja...aduh...kat bawah ni, adalah some of the main casts dalam crita ni:



 1. Nina Dobrev as 'Elena Gilbert'
2. Paul Wesley as 'Stefan Salvatore' 
3. Ian Somehalder as 'Damon Salvatore'
4. Katerina Graham as 'Bonnie Bennett'
5. Candice Accola as 'Caroline Forbes'
6. Steven R. McQueen as 'Jeremy Gilbert'

Nak tau summary tiap episode? klik kat link bawah ni..baca la puas2, sebab kalo nak cerita kat cni, jadi over panjang la pulak nanti..hehe: http://horror.about.com/od/thevampirediaries/a/vampirediaries1.htm


Sebenarnya, siri tv ni wujud dari novel yang meletop2 tahun lepas. thanks to L.J SMITH yang dah buat siri yang super best ni! then, aku pun memasang hajat tuk beli novel vampire diaries part 1 weekend ni:

Tunggu ye buku, nanti aku bawak ko balik dari MPH...ari tu dah survey, harga dia lebih kurang rm27 cam tu je, x la tebal sangat. so, x de la lama ambik masa tuk habiskan 1 siri :)
Part lain pun dah ada..tapi apa pun, kena la start dengan part 1 dulu..kan2?
Apalagi, jom serbu kedai buku!

Photobucket

Monday, July 5, 2010

CARA BUAT SIGNATURE UNTUK BLOG

Hi! ni first entry untuk kali ni. Hari tu, tengah cari cam ne nak buat signature..then terjumpa lah dengan 1 website ni. Then, jom kita kongsi cara-cara untuk letakkan signature pada tiap post yang anda publish. Senang ja, just ikut beberapa simple step ni..dah siap!

2. Klik pada "Click Here to Start"
3. Pada page Creating a new signature, klik 'Using the creation signature wizard'
4. Masukkan nama yang anda mahukan pada signature anda.
5. Pilih font yang anda inginkan.
6. Pilih saiz signature anda.
7. Pilih warna signature dan background colour. Jika anda tidak mahu sebarang background, select 'trasparent'
8. Pilih slope signature anda. Disini, anda boleh memilih kadar kecondongan signature anda.
9. Apabila paparan 'Finished! The signature is ready', klik pada 'want to download this signature?'
10. Pilih 'Generate HTML Code
11. Klik pada 'Generate a code for my handwritten signature'
12. Copy code HTML yang diberi.
13. Log in ke http://www.blogger.com
14. Klik Setting dan pilih Formatting pada bahagian tersebut.
15. Di Formatting, scroll ke bahagian Post Template. Pastekan kod yang dah di'copy' tadi ke dalam box yang disediakan.
16. Klik 'Save Setting'.
Ha..dah siap. Pastu, boleh la cuba buat pada new post anda.
** Saya tengah berusaha untuk siapkan tutorial ni dalam e-book, ada gambar senang cket nak ikot. Bila dah siap nanti boleh la download ye!
  


Photobucket





Sunday, July 4, 2010

Welcome!

Hallu...at last, dapat jugak sy wat blog sendiri. Dah lama pasang angan2 nak wat blog sendiri, tp x dak masa yang seswai la..so, kali ni berusaha jugak wat bagi siap.hehe..bangga sekejap.